„Ízletes, finom, és mégis olyan egyszerű. Mindenhez passzol.”
Gyorsfagyasztott vegán répás zöldségfasírt / zöldségpogácsa
Tárolás: -18°C alatt, Nettó tömeg: 410g
Összetevők: répa, dió*, gluténmentes csicseriborsóliszt, hagyma, fokhagyma, repceolaj, fűszerek (*allergének)
Átlagos tápérték 100g-ban: 605,4kJ / 144,14kcal Zsír:5,6g ebből telített:0,4g Szénhidrát:17,9g ebből cukor:5,3g Fehérje:6,2g Só 0,6g
Vegán (tej- és tojásmentes). Gluténmentes. Ízfokozó és tartósítószermentes.
Felengedés után visszafagyasztani tilos!
Elkészítés: fagyva forró olajba dobni, 2-5 percig sütni oldalanként (lehet sütőben is de kend meg olajjal, mi rostlapos (bordázott) serpenyőn szoktuk kevés kókuszzsíron).
Gyorsfagyasztott vegán répás zöldségfasírt
2690Ft / 6 zöldségpogácsa 9cm*1cm / 410g
Most vásárolok >>>
.
.
.
.
Répás gluténmentes vegán zöldséges fasírt recept ötlet:
Úgy mondanánk, hogy neve ellenére ez a „legáltalánosabb” ízű fasírt, ha még nem ettél zöldségfasírtot ezzel nyugodtan kezdheted, mert biztosan ízleni fog! E hús nélküli, vegetáriánus, tejmentes zöldséges fasírtot most itt a recept ötletben egy egyszerű hideg szendvicsbe ajánljuk, de univerzális ízének köszönhetően ez a fasírt is majdnem mindenhova passzol. –hamarosan–
Sárgarépa: „Táplálkozási szempontból a sárgarépa legnagyobb értékét magas bétakarotin-tartalma jelenti, de ez a zöldség más karotinokban is bővelkedik (pl. alfa-karotin). Rengeteg C- és K-vitamin található benne, kálium és élelmi rost. Tartalmaz még foszfort, B6 és E-vitamint, B1 és B2 vitaminokat. Kutatások a karotinok immunserkentő hatását mutatták ki. Egyes vizsgálatok szerint azoknál a népcsoportoknál, amelyek étrendjében sok a karotionoidban gazdag gyümölcs és zöldség, kisebb a daganatos megbetegedések, különösen a tüdőrák aránya. A szervezet a béta-karotint szükség szerint A-vitaminná alakítja át, mely fontos a jó látás és a nyálkahártyák egészsége szempontjából. Magas antioxidáns tartalma révén rengeteg bőr probléma megelőzhető a fogyasztásával, és segít a bőr egészségének megóvásában. Segíti a hajszálak vastagodását, a haj erősödését és a fényének növelését. A legtöbb zöldségfélével ellentétben, a sárgarépa főzve táplálóbb, mint nyersen.”
forrás: http://friss.blog.hu/2015/09/24/a_sargarepa_ot_nagyon_jo_hatasa_a_szervezetre
Fokhagyma: http://utajovobe.eu/hirek/elelmezes/1025-a-fokhagyma-gyogyhatasai