ÁSZF

Általános szerződési és felhasználási feltételek

Kérjük, amennyiben vásárlónk kíván lenni vagy hírlevélre iratkozna, olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket és csak abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásunkat, ha mindennel egyetért.

A weboldal működésével, a vásárlási szándék leadásával, megrendeléssel és szállítással kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén rendelkezésére állunk! Az üzemeltetői és tárhelyszolgáltatói adatokat a Rólunk menüpont alatt találja: https://zoldsegfasirt.hu/rolunk/

A megjelenített termékek megvásárolhatóak és átvehetőek a weblapon feltüntett módokon. A kínált termékek a zöldségfasírtok. A termékek mellett megjelenített árak bruttó árak, a házhozszállítás díját nem tartalmazzák, csomagolási költséget nem számítunk fel.

A vásárlási szándékok feldolgozása munkanapokon történik 9-17 óra között, de szándékát bármikor leadhatja interneten keresztül. A vásárlási szándék nem minősül megrendelésnek, azt minden esetben személyesen (telefonon) egyeztetjük 3 munkanapon belül! A rendelést 5 munkanapon belül teljesítjük.
A megjelenített képek eltérhetnek a valóságtól, néhol illusztrációként, promóciós anyagként szerepelnek csak.
Fenntartjuk a jogot a rendelések visszautasítására.

A fizetendő végösszeget személyesen (telefonon) egyeztetjük. Lehetősége van átutalással fizetni vagy utánvéttel a futárnak, illetve lehetősége van személyes átvételre is.
A nyugtát vagy számlát a csomag tartalmazza vagy online kapja, az elállás jogát és gyakorlásának menetét alább olvashatja. Számlaigényét kérjük előre jelezze!
Kérjük a csomagot kézbesítéskor a futár előtt vizsgálja meg, és esetlegesen a termékeken észlelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

FONTOS!
A csomagok kézbesítése futárral munkanapokon történik 8-17 óra között (illetve bizonyos esetekben és Budapesten közösen egyeztetett időpontban személyesen). A termék fagyasztott, speciális szárazjeges csomagolásban érkezik (Budapesti és személyes kivitelkor csak az átvételig). A csomag érkezésének napját mindig az azt megelőző nap telefonon egyeztetjük, kérjük, mindenképpen teremtsen lehetőséget a csomag átvételére! Amennyiben a csomag az MPL postai futárral érkezik és Ön mégsem volt otthon, azt átveheti a területileg illetékes postahivatalon (24-30 óráig tartja a megfelelő hőmérsékletet a csomag). Amennyiben nem tartózkodik otthon egy lehetőség lehet, ha a munkahelyi címre kéri a csomagot, vagy a szomszédot megkéri a csomag átvételére.
A szállítás díja a weblapon feltüntetett összegek.

Kizárólag abban az esetben rendelje meg a kívánt termékeket, amennyiben a csomag átvételekor ki tudja fizetni annak díját a futárnak utánvétkor! Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a kiszállítás és visszaszállítás díját is a megrendelőre terheljük, újra küldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani!

100% elégedettségi garancia! Ha nem tartja megfelelő minőségűnek a terméket, azt kérdés nélkül visszavásároljuk Öntől.

—————————
Adatkezelési tájékoztató:
A vásárlási szándék leadásakor megadott adatokat kizárólag megrendelés teljesítéséhez használjuk fel, amennyiben a vásárlási szándékból megrendelés lesz, illetve maximum évi 2 alkalommal ajánlat kiküldésére. A hírlevél-feliratkozáskor megadott adatokat kizárólag hírlevél küldéshez használjuk fel. Az adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára nem adjuk ki, csak részlegesen a futárszolgálatnak ha az szükséges.
A weboldal böngészése folyamán Google Analytics technikai információk kerülnek rögzítésre statisztikai célokból a Google által. Ezen adatokat a vállalkozásunk kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére. Weboldalunk használatával elfogadja a Cookiek működését a böngészési élmény javításáért.

A megrendelés folyamán és hírlevél-feliratkozás során rögzített adatokat a vállalkozás mindaddig rögzíti, amíg a Vásárló nem kéri azok törlését.
Adatai törlését, módosítását bármikor kérheti írásban vagy személyesen elérhetőségünk bármelyikén.

—————————
Elállás joga és gyakorlásának menete:
A 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről szóló törvény értelmében a Vásárló 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlási szándékától.

Ismertető a 17/1999. (II. 5.) Korm. rendeletből:

A Vásárló a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat.

A Vásárló az elállási jogát gyakorolhatja:
*A termék értékesítésére irányuló szerződés esetében a termék kézhezvételének napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a törvény szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a termék kézhezvételének napjától számított három hónap elteltéig
* Szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződéskötés napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a törvény szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a szerződéskötés napjától számított három hónap elteltéig
* Ha a törvényi előírás szerinti írásbeli megerősítés kézhezvétele, annak ismertetésére a termék kézhezvételének napjától, vagy a szerződéskötés napjától számított három hónapon belül kerül sor, abban az esetben attól az időponttól számított nyolc munkanap elteltéig a fogyasztó akkor is elállhat, ha a termék kézhezvételétől, illetve a szerződéskötés napjától számított három hónapból kevesebb, mint nyolc munkanap van hátra.
* Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi.
* Az eladó a Vásárló által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríti.
* A Vásárló viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A Vásárlót ezen felül egyéb költség nem terheli.
* A vállalkozás követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

A felek eltérő megállapodása hiányában a Vásárló nem gyakorolhatja a törvényi előírás szerinti elállási jogot az alábbi esetek alkalmával:
* Szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha az elállási határidő lejárta előtt a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó beleegyezésével megkezdte.
* Olyan termék értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac értékesítő által nem irányítható ingadozásától függ.
* Olyan termék értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó.
*hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta
* hírlap, folyóirat és időszaki lap értékesítésére vonatkozó szerződés esetében
* szerencsejáték-szerződés esetében
* élelmiszerek, valamint egyéb mindennapi fogyasztásra szolgáló termékek rendszeres házhozszállítására vonatkozó szerződésekre
* az olyan szállást nyújtó, szállítási, étkeztetési vagy szabadidős szolgáltatásokra vonatkozó szerződésekre, amelyek alapján a vállalkozás e szolgáltatásokat meghatározott időpontban vagy meghatározott időszakban nyújtja

A törvény további részleteinek megtekintése itt: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99900017.kor

Amennyiben élni szeretne elállási jogával annak jelzését megteheti ügyfélszolgálati elérhetőségeink valamelyikén írásban, vagy telefonon. Postai úton írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe. Postai úton történő jelzés esetén feltétlenül ajánlott küldeményként adja fel jelzését.
A megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségével juttassa vissza a cégünk címére. Fontos, hogy a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a Vásárlót terhelik, a portósan (utánvéttel) küldött csomagokat cégünknek nem áll módjában átvenni! Igény szerint cégünkkel szerződésben álló futárszolgálatot értesíthetjük csomagfeladási szándékáról, annak díját a csomag feladásakor a futárnak kell megfizetni. Kiemelten ügyeljen a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése a Vásárlót terheli!
A csomag cégünkhöz történő beérkezését követően, videó kamerával rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása. Erre az esetleges későbbiekben történő félreértések elkerülése végett van szükség (például, hogy a visszaküldött termék sérült, vagy hiányos volt).
A termék visszaérkezését követő harminc napon belül a Vásárló által megadott bankszámla számra visszatérítjük a termék vételárát. (egyeztetés alapján postai úton történő visszajuttatás is lehetséges!)

A fogyasztói jogok érvényesítésével kapcsolatosan keresse a Fogyasztói Jogérvényesítő Szervezetet (www.fjsz.hu), a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságot (www.nfh.hu), az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesületet (www.ofe.hu), nézze meg a Fogyasztóvédelmi Fórumot (www.fvf.hu) vagy forduljon ügyvédhez.

—————————
A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (II.5.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.

A weblapunk oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja az általános szerződési feltételeinket, továbbá adatkezelési elveinket, melyeket fentebb olvashat. Vásárlás esetén szerződése a legfelül feltüntetett adatainknak megfelelően kerül megkötésre.