Cukkini fasírt

Íme a cukkini zöldségfasírt receptünk:

Miután beszereztük a megfelelő mennyiségű cukkinit és megmostuk, a nagyobb lyukú reszelővel lereszeljük, majd besózzuk és állni hagyjuk, hogy kiengedje a levét. Ezt követően kb 70%-ban kinyomkodjuk a folyadéktartalmat a kezünkkel, hogy a túl sok folyadéktartalom ne akadályozza a fasírt összeállását. Ezt követően adjuk hozzá az általunk kívánt fűszereket (mi a són kívül jellemzően majorannát és oregánót használunk, de a kedvünk szerint ízesíthetjük), valamint a többi összetevőt, a fokhagymát és a csicseriborsólisztet. Jól összekeverjük, majd a kezünkkel laposabb formákat készítsünk, hogy gyorsan és alaposan átsüljön. Javasolt mennyiségek 100g-hoz: 90g cukkini, 0,75g fokhagyma (ez persze attól függ, milyen erős fokhagymánk van), 7g csicseriborsóliszt, 1,65g só, fűszerezés ínyünknek megfelelően.