Édesburgonyás-zabpelyhes

„Igen, édesburgonyából is lehet finom zöldségpogácsát készíteni”

Gyorsfagyasztott vegán édesburgonyás (batáta)-zabpelyhes zöldségfasírt / zöldségpogácsa

Tárolás: -18°C alatt, Nettó tömeg: 410g
Összetevők: édesburgonya, gluténmentes zabpehely*, csicseriborsóliszt, fűszerek (*allergének)

Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia:605,5kJ / 144,17kcal Zsír:1,34g ebből telített:0,2g Szénhidrát:24,65g ebből cukor:4,0g Fehérje:4,94g Só 0,72g

Vegán (tej- és tojásmentes). Gluténmentes. Ízfokozó és tartósítószermentes.
Felengedés után visszafagyasztani tilos!
Elkészítés: fagyva forró olajba dobni, 2-5 percig sütni oldalanként (lehet sütőben is de kend meg olajjal, mi rostlapos (bordázott) serpenyőn szoktuk kevés kókuszzsíron).

burgonyás-diós zöldségfasírt

Gyorsfagyasztott vegán édesburgonyás-zabpelyhes zöldségfasírt
2690Ft / 6 zöldségpogácsa 9cm*1cm / 410g
Most vásárolok >>>

.

.

.

.

Édesburgonyás-zabpelyhes gluténmentes vegán zöldséges fasírt recept ötlet:
 –hamarosan–

Édesburgonya: “Az édesburgonya húsos, gumószerűen megvastagodott gyökere szénhidrátban és (különösen a sárga húsú fajta) béta-karotinban gazdag. C-vitamin-tartalma 15-30 mg/100 g, de tartalmaz B1, B2, B6, és E vitaminokat is. A többi zöldségféléhez képest sok, 1,5-2 g/100 gfehérjetalálható benne, amelynek összetétele a tojáséhoz hasonló. Értékes ásványi anyagokat tartalmaz: kalcium, vas, magnézium, mangán, kálium, foszfor, nátrium, szelén, réz és cink is található benne. Egy perui kutatóközpont, a Limában működő Nemzetközi Burgonyaközpont (CIP) szakértője, Daniel Reynoso Tantalean az édesburgonyával foglalkozó tanulmányában azt állítja, hogy a batátának gazdag ásványi anyagtartalma miatt daganatmegelőző hatása is van, csökkenti a gyomorrák és a májbetegségek kockázatát és antioxidánsai, vitaminjai és proteinjei segítenek megőrizni a fiatalságot. Energiatartalma száz grammban 117 kalória, így akár a fogyókúrázók is beleilleszthetik az étrendjükbe.”
forrás: https://www.hazipatika.com/taplalkozas/zoldseg_gyumolcs/cikkek/edesburgonya_nem_az_aminek_latszik/20090527154346

Zabpehely:A zabpehely fehérjében, antioxidánsokban, ásványi anyagokban gazdag. Megtalálható benne az alumínium, a cink, a foszfor, a kálium, a kalcium, a kobalt, a magnézium, a vas. Magas a B- és E-vitamin-tartalma. Magas élelmirost tartalma a jó emésztést segíti. A zabpehely glikémiás indexe (ez jelöli a szénhidrátok felszívódásának gyorsaságát) közepes, tehát hosszan tartó jóllakottság érzetet biztosít. Rendszeres fogyasztása jót tesz bőrnek és a hajnak is
forrás: https://www.bulkshop.hu/zabpehely