Répás-almás

“Ízletes, finom, és mégis olyan egyszerű. Mindenhez passzol.”

Gyorsfagyasztott vegán répás-almás zöldségfasírt

Tárolás: -18°C alatt, Nettó tömeg: 300g
Összetevők: répa, alma, csicseriborsóliszt, zeller, hagyma, fokhagyma, fűszerek
100g-ban: Energia:322,9kJ/76,9kcal Fehérje:2,9g Széndhidrát:15,2g, ebből cukor:6,4g Zsír:0,8g ebből telített:0,1g Só 0,4g
Vegán (tej- és tojásmentes). Gluténmentes. Ízfokozó és tartósítószermentes.
Felengedés után visszafagyasztani tilos!
Elkészítés: fagyasztva forró olajba dobni, jól átsütni

vegán répás-almás zöldségfasírt

 

 

 

Gyorsfagyasztott vegán répás-almás zöldségfasírt
1460Ft / 6 zöldségpogácsa / 300g
Most vásárolok >>>

 

 

Répás-almás gluténmentes vegán zöldséges fasírt recept ötlet:
Úgy mondanánk, hogy neve ellenére ez a “legáltalánosabb” ízű fasírt, ha még nem ettél zöldségfasírtot ezzel nyugodtan kezdheted, mert biztosan ízleni fog! E hús nélküli, vegetáriánus, tejmentes zöldséges fasírtot most itt a recept ötletben egy egyszerű hideg szendvicsbe ajánljuk, de univerzális ízének köszönhetően ez a fasírt is majdnem mindenhova passzol. –hamarosan–

Sárgarépa: “Táplálkozási szempontból a sárgarépa legnagyobb értékét magas bétakarotin-tartalma jelenti, de ez a zöldség más karotinokban is bővelkedik (pl. alfa-karotin). Rengeteg C- és K-vitamin található benne, kálium és élelmi rost. Tartalmaz még foszfort, B6 és E-vitamint, B1 és B2 vitaminokat. Kutatások a karotinok immunserkentő hatását mutatták ki. Egyes vizsgálatok szerint azoknál a népcsoportoknál, amelyek étrendjében sok a karotionoidban gazdag gyümölcs és zöldség, kisebb a daganatos megbetegedések, különösen a tüdőrák aránya. A szervezet a béta-karotint szükség szerint A-vitaminná alakítja át, mely fontos a jó látás és a nyálkahártyák egészsége szempontjából. Magas antioxidáns tartalma révén rengeteg bőr probléma megelőzhető a fogyasztásával, és segít a bőr egészségének megóvásában. Segíti a hajszálak vastagodását, a haj erősödését és a fényének növelését. A legtöbb zöldségfélével ellentétben, a sárgarépa főzve táplálóbb, mint nyersen.”
forrás: http://friss.blog.hu/2015/09/24/a_sargarepa_ot_nagyon_jo_hatasa_a_szervezetre

répa

Alma: “Az alma becsét, jó hírét, a gyógyító erejébe vetett ősi hitet jelzi az is, hogy több nép mitológiájában is szerepel. Egy régi közmondás szerint: “napi egy alma – az orvost távol tartja”. Tény, hogy ez a gyümölcs minden porcikájában különösen értékes táplálék. C-vitamin, A- és B vitamin, folsav, kalcium, magnézium, kálium, kéntartalma is jelentős. Az alma a szervezet egészére méregtelenítő, tisztító hatású. A népi hagyomány a gyógynövények közé sorolta, a vérhas és a bélfertőzések, valamint a köszvény gyógyszerként.”
forrás: http://www.hazipatika.com/taplalkozas/zoldseg_gyumolcs/cikkek/az_alma_jotekony_hatasai/20070110111458

alma

Fokhagyma: http://utajovobe.eu/hirek/elelmezes/1025-a-fokhagyma-gyogyhatasai